Picture1У оквиру Дана Академије техничко васпитачких струковних студија у Одсеку Врање 5.06.2021.године подељене су дипломе свршеним студентима. Свечаност је организована уз поштовање епидемиолошких мера и под маскама. У свечаној атмосфери,  студенте и професоре  најпре је поздравио др Срђан Јовковић председник Академије техничко-васпитачких струковних студија који је честитао дипломцима на завршетку школовања и пожелео им пуно успеха у даљем раду и додао „Лепо је видети ове младе људе и лепо је знати да овај град живи, који ће са вама свакако бити још лепши и квалитетнији. Врло је важно што сте део новог систем школовања, дуалног образовања, који нам је делимично наметнут а делом смо га и сами прижељкивали. Одсек у Врању је потписао врло значајне уговоре са неким компанијама што ће допринети бољем и квалитетнијем образовању студената и стицању знања“. Дипломираним студентима се испред Одсека Врање обратила др Јелена Марковић, помоћник руководиоца за наставу и акредитацију која је рекла да завршетак школовања  представља заправо, нови почетак, почетак  нове ере у животу студената, да знање које су студенти стекли биће потребно за даљи живот и рад, јер образовање које се стиче у школи  остаје и само се надограђује.

У име награђених најбољих студената скупу се обратио Дејан Митровић који је рекао да је образовање оружје које се може употребити да се промени свет. Мењајте свет знањем које ћете стећи на Академији техничко-васпитачких струковних студија, поручио је овај дипломац.

Скупу су присуствовали и представници фирми, компанија Симпо, Топ Софа, Млекара Величковић, са којима је Академија склопила уговоре о реализацији дуалног образовања, којима су овом приликом уручене и Захвалнице.

Због успешне сарадње коју су пружили директори средњих школа у Пчињском управном округу у недељи отворених врата, која је реализована у Одсеку Врање,  Одсек Врање се захвалио и такође уручио Захвалнице.

 

Пројекти , награде и признања